Om du behöver låna 5000 kronor vänder du dig troligtvis inte till banken där du har ditt lönekonto. De vanliga bankerna erbjuder nämligen inte så små lån. Istället får du se dig om efter ett så kallat smslån eller mobillån. Här går det nämligen alldeles utmärkt att få ett lån på 5000 kronor. Du kan även titta efter en så kallad kontokredit. Där kan du välja kreditgräns och sedan göra uttag upp till din gräns. Att där låna 5000 kronor brukar gå alldeles utmärkt. Det finns idag ett flertal långivare som erbjuder den typen av kredit.

Låna 5000 kronor – jämför här:

Fördel med kontokredit

Kontokrediten är en relativt ny företeelse på lånmarknaden och det finns fördelar med den här typen av lån. Kontokrediterna sträcker sig vanligtvis från någon tusenlapp upp till 50 000 kronor. De flesta kontokrediter har en maxgräns på 20 000 kronor eller 30 000 kronor men det finns också alternativ med högre limit, som exempelvis 50 000 kronor eller i vissa fall till och med ännu högre gräns.

låna 5000 kronor

Fördelen med en kontokredit framför ett vanligt lån är att om du behöver låna 5000 kronor idag, så kan du göra det om du fått din kontokredit godkänd. Du kan sedan betala tillbaka i din egen takt, även om det naturligtvis finns en lägsta gräns för amortering. När du sedan har betalat tillbaka kan du åter utnyttja krediten, vilket gör att du hela tiden har en buffert om något oförutsett skulle inträffa. Om du har en kontokredit med högre gräns än just 5000 kronor kan du även göra flera uttag upp till din limit, även om du inte betalat tillbaka de 5000 kronor du tog ut senast.

En klar fördel med kontokrediten för dig som kund är att det inte blir en lika stor summa att betala tillbaka direkt, som det gör om du tar ett smslån. Då ska ofta hela beloppet betalas tillbaka inom 30 dagar, eller i vissa fall fördelat på två månader. Med en kontokredit kan du betala en del av det du lånat varje månad, vilket gör att det påverkar din ekonomi betydligt mindre. Naturligtvis gäller det dock att tänka efter innan du utnyttjar krediten, eftersom du annars riskerar att göra uttag regelbundet trots att det kanske egentligen inte skulle behövas, och på grund av detta blir långvarigt skuldsatt.

Gott om vanliga snabblån

Att låna 5000 är möjligt hos de allra flesta snabblångivare. Hos vissa långivare har du en månad på dig att betala av hela lånet, medan andra gör det möjligt för dig att dela upp återbetalningen på två tillfällen. Om du väljer att låna 5000 kronor från en långivare som kräver full återbetalning inom 30 dagar är det viktigt att du säkerställer på förhand att detta inte vållar några problem.

Har du verkligen råd att ta 5000 kronor av din lön och betala tillbaka lånet? Om svaret är ja så är det naturligtvis fritt fram. Då kan du tryggt ta lånet och betala dina oförutsedda utgifter eller göra det inköp du planerar. Om svaret däremot är nej eller om du är tveksam, då bör du försöka hitta en annan lösning eller en långivare som erbjuder längre återbetalningstid.

Recension:

Låna 5000
Betygsatt av: 3000kronor.com
Betyg: 4.4/5